gototop

SEAT Mii VÁROSI KISAUTÓ A SEATTÓL

E-mail Nyomtatás

44971SEAT Mii VÁROSI KISAUTÓ A SEATTÓL
A Mii formájában napjaink nagyvárosi életstílusának tökéletes autóját mutatja be a SEAT. Kiváló teljesítmény-ár aránya, illetve rendkívül kedvező üzemeltetési költségei – a SEAT márkára oly jellemző módon – igen széles körben teszik könnyen elérhetővé a vezetés Mii kínálta élményét.

 

Page Break

 

Mindössze 3,56 méteres hosszúságával a Mii tökéletesen passzol napjaink nagyvárosi környezetéhez. A Mii először háromajtós változatában jelenik meg,az ötajtós kivitel 2012 során érkezik a piacra. Új fejlesztésű, 1,0 literes benzinmotorjai 44 és 55 kW (60 és 75 LE) teljesítményükkel – tekintettel a Mii viszonylag csekély, 854 kilogrammos saját tömegére – könnyed mozgékonyságot és példamutató gazdaságosságot ígérnek: a Mii Ecomotive átlagos széndioxid-kibocsátása kilométerenként 97 gramm

A Mii az innovatív technikák terén is vezet, a városi forgalomban például „City Safety Assist” rendszere fokozza a biztonságot, míg a „SEAT Portable System” mindeddig ismeretlen módon kombinálja a fejlett szórakoztató,navigációs, telefon- illetve egyéb járműfunkciókat.


SEAT Mii

Bár a Mii méretéből fakadóan igazán könnyedén talál utat a legszűkebb parkolóhelyre is, optimális térkihasználásának köszönhetően mégis bőséges helyet kínál négy személy számára is.

Emellett 251 literes térfogatával kategóriája egyiklegnagyobb csomagterével is szolgál amely a hátsó üléstámla lehajtásával akár 951 literig is bővíthető. Egyedülálló fejlesztés e kategóriában a „City Safety Assist” rendszere, amely a városi forgalomban veszélytérzékelve figyelmezteti a vezetőt, vagy akár önállóan is fékezést aktiválhat.

A menetirányban feltűnő járműveket lézerszenzor érzékeli,függetlenül attól, hogy éppen mozgásban vannak-e. Amennyiben a 30 kilométer/óra alatti sebességtartományban ütközés veszélyét állapítja meg, a rendszer figyelmeztető jelzést ad ki a vezető számára. Ha a sofőr nem reagál, a Mii önállóan is fékezhet, sok esetben meg is előzve az ütközést, vagy legalább mérsékelve annak következményeit.A „Safety Pack” összeállításában a „City Safety Assist” funkció az elektronikus menetstabilizáló rendszerrel (ESP) együtt jelenik meg.

A következetes könnyűszerkezetes építés szellemében született konstrukciójaeredményeképpen a Mii saját tömege mindössze 854 kilogramm. A 160 és 171 kilométer/óra végsebességre képes változatok átlagos tüzelőanyag-fogyasztása 100 kilométerenként 4,5 illetve 4,7 literre adódik, ami a 35 literes üzemanyagtartállyal együtt tekintélyes hatótávval – vagyis a vezetés hosszan tartó élményével – szolgál, mégpedig igen alacsony üzemeltetési költségszint mellett.

Sportos menettulajdonságai a SEAT újdonságát a hosszú túrák során is ideális partnerré avatják. Hazai piacán, azaz Spanyolországban, a Mii még 2011vége előtt megérkezik a márkakereskedőkhöz, míg Európa további piacaira 2012-ben várható.

 

 


Bővebb információt a hirdetéssel illetve termékekkel  kapcsolatban weboldalunkon talál.
Online webshopunkon keresztül vásárolhat is az adott termékekből

WWW.BOOMBASSTIK.HU
WWW.TUNINGBOLT.HU
Forrás LÓERŐ magazin