gototop

LUXUS A FELSŐ-KÖZÉPKATEGÓRIÁBAN?

E-mail Nyomtatás

aaLUXUS A FELSŐ-KÖZÉPKATEGÓRIÁBAN?

Megszületett minden idők legfényűzőbb Mondeója: az autó műszerfalát – az európai Fordok közt első alkalommal – bőrkárpit borítja.


A modell kínálat csúcsát jelentő Mondeo Titanium Luxury
része az ülések teljes Windsor bőrkárpitozása, az orr-rész gazdagabb kidolgozása, a LED nappali világítás, valamint a Ford Convers+ nevű modern kezelőfelület 256 szín megjelenítésére képes TFT képernyővel.

A Mondeót a továbbfejlesztett 2,0 literes TDCi motor hajtja, amely már az S-MAX és Galaxymodellekben is megjelent, s amely jelentősen alacsonyabb CO2-kibocsátással és mérsékeltebb üzemanyag-fogyasztással működik.

 

titan
Mondeo Titanium Luxury

Az új, merész és dinamikus külső dizájn
láthatóan is kifejezi, hogy nagy teljesítményű autóval állunk szemben, és egyértelműen felfedezhetjük rajta a legújabb Ford- formavilág meghatározó stílusjegyeit, például a nagyméretű, trapéz alakú hűtőmaszkot. 

A Ford Globális Nagyteljesítményű Jármű Csoport európai ágához tartozó RS csapata által kifejlesztett új Fiesta ST tervezése során felhasználták a Ford globális nagyteljesítményű autóinak jól bevált génállományát.A Fiesta ST szempontjából rendkívül értékes volt az a sok tapasztalat, amelyet az RS csapat a Ford részlegének igazgatója.

A mezőnyből magasan kiemelkedő utastér-kialakítás sosem látott felszereltségi szintet, és a sportos vezetők igényeit kiszolgáló extrákat is kínál, például az alapáron járó Recaro üléseket, amelyek először találhatók meg a Fiesta ST-ben. Szintén a felszerelés része a személyeszabható kulcsrendszer (MyKey), amely lehetővé teszi, hogy a tulajdonos visszafogja a jármű teljesítményét és aktiváljon bizonyos biztonsági rendszereket, ha kevésbé gyakorlott sofőr ülne a volán mögé, illetve a Ford hangvezérlésű fedélzet kommunikációs rendszere, a SYNC.

motorsport-partnereivel való együttműködése során szerzett a Fiesta RS WRC, Fiesta Rallycross és a Racing Fiesta fejlesztése során.  A Fiesta ST-t egyelőre Európa számára kezdik majd gyártani, ám a Ford továbbra is nyitott arra, hogy története során először más piacokon, például Észak-Amerikában is forgalmazni kezdjen egy nagyteljesítményű kisautót, miután Fiesta ST tanulmány nagy sikert aratott a 2011-es Los Angelesi Autókiállításon.

“Nagy örömmel bocsátjuk az európai rajongók rendelkezésére az új FiestaST-t 2013-ban, és hamarosan többet  el tudunk majd mondani a máspiacokkal kapcsolatos elképzeléseinkről.” – tette hozzá Capito. 

“Az új Fiesta ST az új Focus ST mellé érkezik kínálatunkba, így ismétválasztási lehetőséget tudunk biztosítani olyan elérhető árú, de nagy teljesítményű autók terén, amelyek nemcsak elragadó stílust ötvöznek dinamikus vezetési tulajdonságokkal, hanem rendkívül praktikusak is a mindennapi használat során.”

 

80_loeroweb

Forrás: LÓERŐ magazin